Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μια ιδιαίτερη δημιουργία !!!


Ένας πίνακας ειδικά φτιαγμένος για την Γιάννα...
Ένα δώρο που μου προκαλεί αγωνία. Γιατί δεν έχω δει ποτέ τους χώρους του σπιτιού της..
Την γνώρισα από κοντά, μου ανέφερε τους χρωματισμούς του τοίχου και των επίπλων.
Κάθε φορά που ζωγραφίζω, αυτό που φτιάχνω, έχει να κάνει καθαρά με το πως "βλέπω" τον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται ο πίνακας....


Θέλω κάτι ιδιαίτερο... Θέλω να δουλέψω το ένστικτό μου...
Γνωρίζω ελάχιστα πράγματα κι αυτό είναι μια πρόκληση για μένα...


Θέλω να έχει την αίσθηση του 3D, να ταιριάζει σε άσπρο και γκρι χρωματισμούς, δεν είναι εύκολο να οριοθετηθεί το στυλ του πίνακα. Έχω όμως το στυλ της Γιάννας. Κι αυτό είναι ένα ισχυρό στοιχείο για να μπορώ να αισθανθώ άνετα για να ζωγραφίσω κάτι για κείνη. Θα προσθέσω έναν ακόμη καμβά. Μικρότερο σε μέγεθος και θα δημιουργήσει την αίσθηση 3D. Σ'αυτόν θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση στην αντίθεση των χρωμάτων.



Θα χρησιμοποιήσω μαύρο-ασημί-άσπρο και θα δώσω στον κεντρικό καμβά την διαφορετικότητα του πίνακα. Καθώς και το χρώμα που θα ξεχωρίσει.


Σε άσπρο τοίχο, που έχει στοιχεία τριγύρω άσπρο-γκρί, είναι επίφοβο να προβληματιστεί κάποιος για να ταιριάξει σωστά χρωματικά έναν πίνακα. Δεν θέλει κάτι πολύ έντονο, δεν πρέπει όμως να είναι κάτι απλό. Πρέπει να είναι κάτι αφηρημένο και ταυτόχρονα να έχει "δυναμική". Να δείχνει δηλαδή κίνηση, διάθεση.


Να έχει "σικ" πινελιές ώστε να συνδυαστεί άψογα το μαύρο, το οποίο είναι "σκληρό" χρώμα και επιβλητικό. Να "ενωθεί" με το ασημί, το οποίο "στέκεται" ισάξια πλάι στο μαύρο και είναι "αριστοκρατικό". Και αμέσως μετά να ακολουθήσει, μια πιο "ζωντανή" χρωματική απόχρωση, η οποία θα είναι επίσης επιβλητική. Λιγότερο από το μαύρο-ασημί για να "ξεχωρίσει" στο κέντρο.  Αυτό θέλω.
Η διαφορετική απόχρωση του κόκκινου, η οποία έχει "απλωθεί" σε συνδυασμό με το μαύρο και το ασημί, να "χάσει" τη δυναμική του έντονου, το οποίο σ έναν πίνακα δημιουργεί ένταση...και να γίνει "σικ", με τόνους σοβαρότητας που πηγάζει από την "αριστοκρατική" και επιβλητική δυναμική των υπολοίπων χρωμάτων.


Το κόκκινο δεν θέλω να είναι "ζωντανό". Γιατί θα προκαλέσει στο χώρο μια περίεργη ένταση. Θα το "ανακατέψω" με λίγο μαύρο και ασημί. Τόσο ώστε να γίνει σοβαρό...Μέχρι να τον "δω" όπως ταιριάζει στην οπτική μου αίσθηση.

Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αναδείξουν σωστά τον "συνειρμό" των χρωμάτων και την "τάξη" που απέκτησαν τελειώνοντας ο πίνακας.


Νομίζω πως δεν έχω κάνει λάθος επιλογή χρωμάτων.
Δεν σκέφτηκα πολύ γιατί η προσωπικότητα που προορίζεται ο πίνακας, είναι δυναμική και απίστευτα κοινωνική. Το μαύρο φαίνεται να είναι αγαπημένο χρώμα της Γιάννας και το ασημί το χρησιμοποιεί για να μπορεί να "σπάσει" το "στιβαρό" ύφος του μαύρου. Ταυτόχρονα ο συνδυασμός των δύο παραπάνω, δημιουργεί ένα στυλ αριστοκρατικό. Με έναν συγκεκριμένο τόνο κόκκινου, το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό. Τόσο για τον χώρο που θα τοποθετηθεί ο πίνακας, όσο και για το στυλ της Γιάννας.


Έχει στοιχεία από τα στοιχεία που εγώ είδα σε κείνη αυτός ο πίνακας.
Είμαι σίγουρη πως θα "επιβληθεί" στον χώρο...


Θα "διακοσμήσει" τα δύο καθαρά χρώματα που επικρατούν.



"Θυμίζει" κόσμημα ...
Είμαι σίγουρη πως θα της αρέσει..


Μόλις στεγνώσει...
Θα προσθέσω κάτι που λείπει...
Αναμένω λοιπόν....
.................................................



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου