Πέμπτη 10 Μαΐου 2012



Μέσα σ αυτόν τον πίνακα απεικονίζεται ο χαρακτήρας ( σχήμα ) και τα συναισθήματα  (χρώματα )  του ανθρώπου...


ΧΡΩΜΑΤΑ


Μπλε: Συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, την καθαρή σκέψη, τη λογική συμπεριφορά, το κρύο και την καθαρότητα της ψυχής. Δροσίζει και ηρεμεί, είναι το χρώμα του διαλογισμού και της περισυλλογής .Θεωρείται ψυχρό χρώμα και είναι το χρώμα του ουρανού και του αέρα, της σοφίας και της εσωτερικής αρμονίας.


Πράσινο: Συμβολίζει την ελπίδα για ζωή, την αναγέννηση και την ανάσταση. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού. Είναι το χρώμα της φύσης και της ισορροπίας.


Τιρκουάζ: Συμβολίζει την εσωστρέφεια, αναγέννηση, πρόοδο, ανθρωπιά και την απέχθεια στους περιορισμούς ή την καταπίεση. Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. 


Καφέ: Χρώμα που ενθαρρύνει την ευσυνειδησία και την εξυπνάδα όσο αφορά τα χρήματα. Δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις, ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία και ικανότητα στις πωλήσεις.



ΣΧΗΜΑ 
Στα Διονυσιακά μυστήρια, ο  ρόμβος που ταυτιζόταν συχνά με την ίυγγα, είναι ένα παρεμφερές με αυτήν παιχνίδι, που είχε να κάνει με την  μαντεία και την μαγεία. Σε αντίθεση με την ίυγγα, που ήταν τροχός ή στρογγυλός δίσκος, ο ρόμβος αποτελούνταν από δύο ισόπλευρα τρίγωνα ενωμένα στην βάση τους, που σχημάτιζαν ένα λοξό, ισόπλευρο παραλληλόγραμμο.
Ήταν όργανο  γοητείας, που χρησιμαγείας.οποιόταν στην διάρκεια των Διονυσιακών μυστηρίων. Φαίνεται ότι επειδή είχε την δυνατότητα να περιστρέφεται, πήρε την ονομασία ρόμβος, από το ελληνικό ρήμα ρέμβω (=περιστρέφομαι) και ακριβώς λόγω αυτής της ιδιότητας ή ικανότητας περιστροφής, ρόμβοι ονομάστηκαν και όσα αντικείμενα μπορούσαν να περιστραφούν, όπως η ίυγγα, ο στρόμβος (σβούρα) ή το αδράχτι.
Το ρομβοειδές σχήμα και η περιστροφική κίνηση ταυτίστηκαν με τη μαγεία γιατί φαίνεται πως τις συνέδεε κάποια πεποίθηση που υπήρχε στην αρχαιότητα για την κυκλική κίνηση, την οποία διευκόλυνε αυτό το σχήμα. Έτσι η ονομασία ρόμβος χρησιμοποιείται από τους συγγραφείς κυρίως με τη σημασία ενός οργάνου μαγειας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου